Regen maakt einde aan ‘historische’ Nascar-race

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Voor het eerst sinds 1984 is op een woensdag een race uit de populaire Nascar-series verreden. Regen zorgde ervoor dat de Toyota 500 op de Darlington Raceway echter niet kon worden afgemaakt. Met nog twintig rondes te gaan, werd de race afgevlagd.

Afgelopen zondag gingen de Nascar-series als eerste grote sportafdeling in de Verenigde Staten weer van start. Kevin Harvick won voor lege tribunes op de Darlington Raceway. “Ik had steeds gedacht dat het niet anders zou zijn, maar toen ik uitstapte, bleef het doodstil. We missen de fans”, zei Harvick toen ontdaan. “Het is gewoon heel vreemd dat er niemand is.”

Drie dagen later gingen de coureurs weer de baan op. De start werd wel met 2 uur uitgesteld vanwege regen. De coureurs zouden 228 rondes rijden, maar toen het na een crash van één van de coureurs opnieuw begon te regenen, besloot de organisatie na enkele geneutraliseerde rondes om de race af te breken. Denny Hamlin, die op dat moment voorop reed, werd uitgeroepen tot winnaar. Harvick, de leider in het klassement, eindigde als derde.

“Ik heb mijn blije gezicht op, ik wist dat ik die vandaag mee moest nemen”, zei de 39-jarige Hamlin, verwijzend naar zijn mondkapje. Daarop staat een afbeelding van een brede glimlach van Hamlin.