Reizen: Kopenhagen, de ideale kinderstad

Door: DitjesDatjes
24-08-2017

KopenhagenKopenhagen is de ideale stad om naar toe te gaan met kinderen. Met attractiepark Tivoli in hartje centrum, voor kinderen onder 7 jaar gratis toegankelijk, heerlijke parken, zoals het Koningspark (Kongens Have) met de prachtige tuinen, het beeld van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en het poppentheater voor kinderen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

 

Bakfietsen

Je kunt er heerlijk veilig fietsen door de stad en langs de kades in de haven. Koninklijke paleizen, de kleine zeemeermin, de alternatieve wijk Christiani (waar bijvoorbeeld de bakfiets wordt gemaakt die we in Nederland ook vaak op straat zien), de dierentuin en in het noorden van de stad een ander, onbekend attractiepark Bakken: het oudste amusementspark ter wereld!

TIVOLI

Hoogtepunt voor de kids is natuurlijk het pretpark Tivoli. Daar kun je echt je hart ophalen! Een sprookjeswereld voor iedereen onder de 14 jaar en ben je ouder dan 14 dan vermaak je je eveneens. Nostalgie (de houten roller coaster uit 1914) tot en met virtual reality in de attractie The Demon. En natuurlijk kun je er op allerlei plekken prima eten: van fastfood tot chique. Goedkoop is dat trouwens niet. Bijzondere ervaring is een diner in Grøften, een restaurant dat inmiddels 131 jaar oud is en waar Deense gerechten op de kaart staan, zoals oma ze klaarmaakte.

Het park gaat om 11.00 uur ’s ochtends open en sluit meestal om 23.00 uur ’s avonds.

Leuke wijken Kopenhagen:

Islands Brygge

Wijk waar je nauwelijks toeristen tegenkomt. Onontdekt Kopenhagen. Op bijna elke hoek van de straat heb je een hip café.

Tip: lunch diner bij Café Alma (Isafjordsgade 7)

Vesterbro: het Westen

Vesterbro is de voormalige arbeiderswijk met veel kunstenaars en creatievelingen. Noem het maar het Meat District van Kopenhagen. Vroeger waren hier veel slachterijen gevestigd.

Tip: Ga met kinderen eten bij Absalon, (Sønder Boulevard 73). Voor jong en oud, inclusief tafeltennis).

Frederiksstaden

Frederiksstaden is de chique wijk met veel leuke maar prijzige plekken om te brunchen.

Tip: Torvehallerne, vlakbij het Nørreport Station (Frederiksborggade 21), in markthal met 80 winkels. Geopend in 2011.

Meer DenD