Ricksen snoof en dronk door als ALS-patiënt

Fernando Ricksen
Door: Marc De Boer
05-06-2020

Na een voetbalcarrière vol drank, drugs, seks en andere uitspattingen ging Fernando Ricksen ook toen hij ALS had door met snuiven en drinken. Zijn biograaf Vincent de Vries, die twee boeken met Ricksen maakte, onthult dat in De Stentor.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Tja, eigenlijk is dat nooit opgehouden met Fernando. Ik mag de conclusie wel trekken dat hij naast ALS ook ADHD had en verslaafd was. Ik kwam er op een gegeven moment bijvoorbeeld achter dat hij weer cocaïne snoof en dronk op het moment dat hij al een jaar ALS had”, aldus De Vries. “Op het moment dat Vechtlust uitkwam, was hij nog clean, maar kennelijk kon hij het daarna niet verkroppen dat hij vanwege ALS moest stoppen als jeugdtrainer bij Fortuna Sittard. Hij is toen gevlucht in oude gewoontes. Op een gegeven moment was hij echter fysiek niet meer in staat om te snuiven, dus dat hield gewoon op. Hij heeft nog wel een tijd geblowd, gedronken en wietdruppels geslikt.”

In 2013 verscheen het spraakmakende boek Vechtlust, over de carrière van Ricksen. De loopbaan van de Limburgse international werd gekenmerkt door tal van uitspattingen binnen en vooral ook buiten de lijnen. Aan tafel bij De Wereld Draait Door, waar hij zijn boek presenteerde, onthulde Ricksen dat hij aan de neurologische ziekte ALS leed. Hij overleed in september vorig jaar aan de gevolgen van de ziekte. Komende week verschijnt het tweede boek van De Vries over Ricksen, De Finale Strijd.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD