Romee Strijd, onze nieuwe angel

Romee Strijd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Doutzen move over, Romee Strijd is here! Ze is nog maar negentien en heeft nu al een stel vleugels van Victoria’s Secret te pakken. Wie is deze wonderschone Nederlandse?

 

Romee Strijd
Brunopress

 

Op je negentiende je meisjesdroom verwezenlijken, dat is haast onmogelijk. Voor model Romee Strijd is het werkelijkheid. De Zoetermeerse liep afgelopen winter mee in de Victoria’s Secret-show maar mag zich nu ook een echte Angel noemen. En dat is een voorrecht dat alleen de beste modellen genieten; zo gingen Doutzen Kroes, Gisele Bündchen en Alessandra Ambrosio haar al voor. Het is een modellenklus met een status die te vergelijken is met op de cover staan van de Amerikaanse modebijbel Vogue. Succes gegarandeerd dus. De typische Nederlandse, blonde look doet het sowieso goed overzee. Met haar lange benen, blonde haren en perfecte mond heeft Romee iets weg van Doutzen Kroes. Maar waar Kroes zich nu richt op het gezinsleven en de meer commerciële klussen, heeft Romee nog alle tijd en energie voor een leven als high fashion-model. Indrukwekkende campagnes voor Louis Vuitton, Alexander McQueen, Prada en Balmain heeft ze al op haar cv staan. Toch blijft de blonde schone echt Nederlands: nuchter en met beide benen op de grond.

 

Romee Strijd
Hollandse Hoogte

 

Meisjesdroom komt uit

Romee is op 19 juli 1995 geboren in Zoetermeer. Al op haar dertiende wordt ze door Wilma van het modellenbureau Wilma Wakker ontdekt. Romee’s moeder, Saskia Bennis, begeleidt haar piepjonge dochter de eerste periode van catwalk naar catwalk. Na een schoolonderbreking — Romee verlaat in 4 havo de middelbare school voor haar veelbelovende carrière — besluit ze terug te keren en haar diploma te halen. Inmiddels is Romee oud en wijs genoeg om alleen de wereld rond te reizen. ‘Ik laat haar langzaam los nu ik zie dat ze de goede keuzes qua mensen en opdrachten maakt. Ik vertrouw haar volledig’, laat Saskia weten in een interview. ‘Ik heb als kind alle Victoria’s Secret-shows bekeken. Het was voor mij altijd al een meisjesdroom’, laat Romee aan Humberto Tan weten. Al sinds haar dertiende wil Romee een Angel zijn. Dat is wel een droom waar ze dagelijks keihard voor moet werken. Ze volgt een uitgekiend dieet en staat vijf dagen per week 2,5 uur in de sportschool waar ze een indrukwekkende combinatie van sporten beoefent: pilates, ballet, boksen en hardlopen. Haar moeder denkt dat Romee’s nuchtere instelling de sleutel tot het succes is. ‘Hoewel ze een deel van haar dromen al heeft waargemaakt, blijft ze het girl-next-door-type dat het liefst bij haar familie is. Met Koningsdag appte ze dat ze ons en het feest zo miste. Een week later kocht ze een vliegticket voor haar jongere zusje zodat die haar kon opzoeken in New York.’

 

Romee Strijd
Reporters

 

Hollandse vriendinnen

Ondanks een moordend trainingsschema en hectische dagen met lange werktijden, maakt Romee bewust ruimte vrij voor wat ze ‘de leuke dingen in het leven’ noemt. Ze heeft een paar Nederlandse vriendinnen die ook model zijn, zoals Daphne Groeneveld, Ymre Stiekema en Maud Welzen, met wie ze regelmatig een avond gezellig gaat bowlen. Toen ze nog in Nederland woonde, sportte ze veel samen met Daphne en hun personal trainer Radmilo Soda. Romee heeft al een tijd een vaste relatie met de 24-jarige Laurens van Leeuwen, die ook uit Zoetermeer komt. Toen haar carrière in de Verenigde Staten door haar benoeming tot Angel in een stroomversnelling kwam, besloot hij haar achterna te reizen. De twee wonen nu samen in New York. En als we haar Instagram-account mogen geloven, zijn ze nog steeds smoorverliefd. Ook de familie van Laurens is bijzonder trots op Romee. Haar schoonvader to be, EO-presentator Bert van Leeuwen, is geen onbekende. ‘Mijn schoonfamilie steunt me heel goed. Ze zijn blij voor me dat ik nu succes heb.’ We zullen vast nog heel veel van Romee te zien krijgen.

 

Romee Strijd
Hollandse Hoogte

Tekst: Maaike Olde Olthof

Tags

ANGELFASHIONHIGH FASHIONMODELROMEEROMEE STRIJDVICTORIA'S SECRET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck