Ronaldo: geschiedenis schrijven boven geld verdienen

Door:
13-08-2019

Cristiano Ronaldo heeft in een interview voor een documentaire in de serie ‘The Making Of’ zijn Argentijnse rivaal Lionel Messi geprezen om zijn voetbalkwaliteiten. “Hij is een voortreffelijke speler, die niet alleen zal worden herinnerd voor de Gouden Ballen die hij heeft gewonnen, maar ook door het feit dat hij jaar in jaar uit zichzelf heeft verbeterd, zoals ik.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ronaldo en Messi werden tot dusver vijf keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Volgens de 34-jarige Portugees heeft hij toch een voorsprong op de Zuid-Amerikaan. “Het verschil met Messi is dat ik voor verschillende clubs heb gespeeld en de Champions League met verschillende clubs heb gewonnen,” legt CR7 uit. “Ik was zes seizoenen op rij topscorer in de Champions League. Er zijn niet veel spelers die vijf Champions League-trofeeën hebben gewonnen, dus daarom heb ik het gevoel dat ik mezelf kan identificeren met dit toernooi.”

Ronaldo won in 2008 met Manchester United voor de eerste keer de Champions League. Daarna volgden met Real Madrid vier titels op het kampioenenbal. Met Juventus hoopt hij op een nieuwe triomf in de koningsklasse van Europa. Messi (32) staat vooralsnog op vier titels in de Champions League, alle gewonnen met Barcelona.

Ronaldo: “Ik word elke ochtend wakker met het idee om via training nog iets meer te bereiken, niet alleen om geld te verdienen. Godzijdank, het ontbreekt mij niet aan geld, dus wat ik wil is een plaats verdienen in de geschiedenis van het voetbal.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD