Ronaldo: ik verdien meer Ballon d’Or-titels dan Messi

Door:
18-09-2019

Cristiano Ronaldo denkt dat hij recht heeft op meer Ballon d’Or-titels dat zijn rivaal Lionel Messi. Beiden hebben de gerenommeerde prijs van tijdschrift France Football vijf keer gewonnen. “Messi maakt onderdeel uit van de geschiedenis van het voetbal”, zei Ronaldo tegen Britse media. “Ik denk dat ik zes, zeven of acht titels moet hebben om boven hem te staan. Ik zou het geweldig vinden en denk dat ik het verdien.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ronaldo won de prijs in 2017 voor het laatst, Messi was vier jaar geleden voor het laatst de winnaar. Vorig jaar ging de gouden bal naar Luka Modric, die Ronaldo voorbleef. Dit jaar krijgen Ronaldo en Messi concurrentie vanuit Nederlandse hoek: Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool won afgelopen seizoen de Champions League, terwijl Ronaldo in de kwartfinales werd uitgeschakeld.

Ronaldo won al vijf keer de Champions League en hoopt daar met Juventus een zesde aan toe te voegen. “Ik volg de records niet, de records volgen mij”, zei Ronaldo. “Ik ben verslaafd aan het succes en ik denk niet dat het iets slechts is, ik vind het juist iets goeds.”

In het interview sprak Ronaldo ook over zijn verhouding met Messi, die hij niet tot zijn vriendengroep rekent. “Mijn relatie met hem is dat we geen vrienden zijn, maar we maken al vijftien jaar deel uit van dezelfde generatie”, zei Ronaldo. “Ik weet dat hij me heeft gepusht om een ​​betere speler te zijn, net als andersom.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD