Sinterklaasjournaal blijkt wederom groot succes!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Het is niet meer uit het televisielandschap weg te denken: Het Sinterklaasjournaal. Gisteravond werd de eerste aflevering van dit seizoen uitgezonden, en het succes van het journaal blijft onverminderd groot…

Al ruim twintig jaar lang zien kinderen uit heel Nederland bij het Sinterklaasjournaal welke uitdagingen Sinterklaas en consorten moet doorstaan om in Nederland aan te komen. Altijd onder het toeziend oog van Sinterklaasjournaallezeres Dieuwertje Blok. Traditioneel start het Sinterklaasjournaal in de week van 11 november, een week voor de intocht van Sinterklaas. En dat veel kinderen het zien, dat blijkt wel…

Haperende stoomfluit

Ruim 1,2 miljoen mensen zagen in de eerste aflevering hoe de stoomboot in de problemen kwam. Daarmee belandde het Sinterklaasjournaal op de zevende plek van best bekeken programma’s. De eerste plek werd bezet door het Achtuurjournaal met ruim 2,7 miljoen kijkers.

Sinterklaas wordt dit jaar, net als vorig jaar, ontvangen met een defilé bij het Grote Pietenhuis. Burgemeesters zijn uitgenodigd om er ten tonele te verschijnen. Eerder gaf burgemeester van Amsterdam Femke Halsema aan het jammer te vinden niet bij het defilé van vorig jaar aanwezig te zijn geweest, ze gaf toen aan er dit jaar wel bij te zijn.

Waar Sinterklaas aankomt is vooralsnog onbekend. Het Sinterklaasjournaal wordt dagelijks om 18.00 uur uitgezonden op NPO 3.

Tags

BURGEMEESTERDIEUWERTJE BLOKFEMKE HALSEMAKIJKCIJFERSSINTERKLAASSINTERKLAASJOURNAAL.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck