Speciale munt voor een speciale zangeres

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De Koninklijke Nederlandse Munt heeft besloten zangeres Liesbeth List postuum te eren. Hiervoor heeft de organisatie een bijzondere munt geslagen…

Zangeres Liesbeth List verdiende een eerbetoon, dat vond de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). List ontviel Nederland in maar 2020 na een lange en vooral muzikale carrière te hebben gehad. Op de website van de munt staat te lezen: ‘Om de grande dame postuum te eren, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale uitgifte.’ De munt die door de KNM is geslagen heeft aan de ene kant een portret van List en aan de andere kant is zij zingend afgebeeld met op de achtergrond een vinylplaat. Er zijn twee versies uitgegeven, een penning Zilver Proof (daarbij is de vinylkant ook zwart) en eentje in een coincard. De eerste is €199 en uitverkocht, de tweede is te koop voor €10.

Tachtig exemplaren

Van de dure variant werden slechts tachtig exemplaren gedrukt, die stonden symbool voor de tachtigste verjaardag van List. Elisah Baijens, dochter van Liesbeth List, was nauw betrokken bij de munt: ,,Ik vind het een eer dat de Koninklijke Nederlandse Munt op deze manier stilstaat bij de carrière van mijn moeder”, vertelt ze. Met de munt kunnen overigens geen producten worden afgerekend. Kijk hier voor meer informatie.

Tags

LIESBETH LISTZANGERES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck