Stadion van Anderlecht krijgt sponsornaam

BRUSSEL – Anderlecht heeft het stadion in Brussel voorzien van een sponsornaam. De Belgische recordkampioen voetbalt voortaan in het Lotto Park. De thuishaven van ‘Paars-Wit’ heette hiervoor het Constant Vanden Stock-stadion, vernoemd naar de illustere oud-voorzitter van de club. In de volksmond werd het stadion ook wel het Astridpark genoemd, een verwijzing naar het gelijknamige park waarin de voetbalarena ligt.

De mededeling van Anderlecht dat het stadion is omgedoopt in het Lotto Park oogst op Twitter louter negatieve reacties. “RSC Anderlecht zal, voor zijn fans, ALTIJD in het Constant Vanden Stock-stadion spelen”, schrijft een fan. Heel wat supporters denken dat de naamswijziging puur met geld te maken heeft.

Anderlecht heeft een van de slechtste seizoenen uit de clubhistorie achter de rug. De 34-voudig kampioen greep zelfs naast Europees voetbal. Met de teruggekeerde Vincent Kompany als trainer-speler en onder anderen Michel Vlap en Samir Nasri als nieuwe spelers, hoopt ‘Paars-Wit’ op betere tijden.

 

BUZZS