Sterren in de startblokken

Door: DitjesDatjes
09-10-2015

Ze zijn jong, mediageniek, kunnen écht iets en niets stopt ze om héél groot te worden in hun vak. Ditjes & Datjes presenteert acht toptalenten met een glanzende toekomst voor zich.

 

Pianisten Lucas (22) & Arthur (18) Jussen

Ze lijken een tweeling als ze samen quatre-mains op de piano spelen, maar er zitten toch nog vier jaar tussen Lucas en Arthur. De uiterst talentvolle toetsenvirtuozen kennen beter de weg in Londen, Dallas en Hongkong dan in hun geboorteplaats Hilversum, vergezelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima op hun eerste staatsbezoek (aan Polen) en wonnen meer muziekprijzen dan er ruimte is op het dressoir thuis. Maar zijn nog altijd de bescheidenheid zelve. Met een dwarsfluitdocente als moeder en een vader die paukenist is bij het Radio Filharmonisch Orkest, kregen ze de muziekliefde letterlijk en figuurlijk van thuis mee. Wanneer Lucas en Arthur spelen, is de wereld even stil…

 

Arthur en Jusse
PPE

Topmodel Imaan Hammam (18)

Deze maand wordt ze negentien maar Imaan heeft intussen al op de septembercover van Vogue gestaan (de belangrijke jaarlijkse mode-editie), shows van Givenchy, Jean Paul Gaultier en Victoria’s Secret gelopen én ze is het nieuwe internationale gezicht van Supertrash. Niet gek voor een meisje dat vijf jaar terug zomaar op het Centraal Station van Amsterdam gescout werd. Haar fraaie looks dankt ze aan haar Egyptische vader en Marokkaanse moeder. Omdat ze één van de weinige donkere modellen is én relaxt in de omgang, zal ze het nog ver schoppen, met één van die prachtige benen.

 

Imaan Hammam
Hollandse Hoogte

Schrijfster Solomonica de Winter (18)

Je kunt als dochter van schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher natuurlijk hartchirurg of kapster worden, uiteindelijk kruipt het bloed tóch waar het niet gaan kan. Bij Solomonica (haar aparte voornaam is de meisjesnaam van haar oma) dus richting de literatuur. Haar debuutroman Over the rainbow verscheen op haar zestiende en werd vertaald uitgegeven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Opgegroeid in rijkenreservaat Bloemendaal en Santa Monica in het Amerikaanse Californië én gezegend met een beeldschoon uiterlijk heeft Solomonica al een hoop mee. Maar ze kan volgens kenners óók nog eens goed schrijven, ook al is ze natuurlijk nog lang niet geheel gerijpt. Dat belooft dus nog wat voor de toekomst.

 

Solomonica de Winter
Hollandse Hoogte

Tennisser Alec Deckers (15)

De appels vallen in de tuin van Richard Krajicek en Daphne Deckers niet ver van de boom: waar dochter Emma interesse heeft in een modellencarrière, heeft haar jongere broer Alec zich intussen al ruimschoots bewezen als tennistalent. En hoe: de tiener – één gezicht met moeders – won vorig jaar de Nationale Jeugdkampioenschappen in Rotterdam… dertig jaar nadat zijn vader precies dezelfde prijs daar won, en hem nu aan zijn eigen zoon mocht uitreiken! Rafael Nadal is zijn grote idool; wellicht kan Alec de Spanjaard ooit opvolgen en – net als Richard – Wimbledon winnen. Dat hij de achternaam van Daphne kreeg, haalt wellicht de sportieve druk wat van zijn nu nog frêle schouders.

 

Alec Deckers
Edwin Smulders

Politicus Jesse Klaver (29)

Nog geen dertig en nu al het boegbeeld van GroenLinks. De zoon van een Marokkaanse vader en een Indische moeder die in Roosendaal opgroeide, en na zijn vmbo steeds een trede hoger kwam op de carrièreladder, is eigenlijk al behoorlijk geland: hij is een factor van belang in Den Haag. Toch zal hij zich bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen écht moeten bewijzen en het stempel ‘snotneus’ (dat KRO-dino Fons de Poel hem meegaf) van zich af dienen te schudden. Thuis bij vrouw Jolein en zoontje Maurits (1) hoeft Jesse dat al lang niet meer te doen en kan hij zich nóg meer verdiepen in zijn voorbeeld John F. Kennedy, die dezelfde initialen heeft als hijzelf, Jesse Feras Klaver.

 

Jesse Klaver
Edwin Smulders

Vlogger Enzo Knol (22)

Niemand kent Enzo Knol onder zijn echte achternaam Erkelens, maar alleen al in 2014 keken er 214 miljoen (!) fans naar zijn vlogs (videoblogs) Knolpower op YouTube. Elke dag uploadt Enzo om vier uur en zeven uur een video, wat hem 500.000 abonnees opleverde – iets waar bepaalde ouderwetse media een moord voor zouden doen. En ging het nog maar ergens over… zijn filmpjes laten integraal zien hoe alledaags zijn leven eigenlijk is. Des te knapper dat de Assenaar – wiens vriendin Dee van der Zeeuw met haar nummer 1-hit You in de iTunes Top 20 óók al zo succesvol is – met zijn fratsen jaarlijks 340.000 euro omzet. Enzo is hét voorbeeld van iemand die weet wat er omgaat bij de jeugd.

 

Enzo Knol
Edwin Smulders

Presentatrice Airen Mylene (30)

Bij SBS6 ziet men Airen Mylene Tjon-A-Tsien (haar voornamen vormen haar artiestennaam) als de nieuwe Wendy van Dijk. De donkerharige Utrechtse schopte het met haar spontane presentatie van onder meer De 25…, Surprise Surprise en parttime Shownieuws tot één van de paradepaardjes van de volkszender die langzaamaan weer opkrabbelt uit het kijkcijferdal. Airen begon op haar 17e in het Veronica Promotieteam (net als ooit Caroline Tensen en nog een roedel talentvolle presentatrices), werkte daarna voor NL Film en NTR en kwam via de backstage-presentatie van The Voice of Holland in het vizier van John de Mol, die dol op haar is. Mits goed begeleid, kan Airen een tv-topper worden.

 

Airen Mylene
Reporters

Tekst: Guido den Aantrekker

Meer DenD