Succesvolle revanche voor Famke Louise

Famke Louise
Door: Eva Steins
06-10-2020

Twee weken na alle ophef rondom het statement #ikdoenietmeermee zat Famke Louise weer aan tafel bij Jinek. De vorige uitzending was een flinke afgang voor Famke Louise, die niet uit haar woorden kwam en geen standpunt kon verdedigen. Nu liet zij zien dat ze zich wél had voorbereid en zegt ze dat ‘haar missie is volbracht’.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geschrokken

Famke Louise denkt in de toekomst wel een tweede keer na voordat ze zomaar een veelbesproken statement verdedigt. Zij was een week geleden aanwezig bij Jinek en zette zichzelf daar flink voor paal. Na afloop kreeg de zangeres bakken kritiek over zich heen, iets wat haar niet in de koude kleren is gaan zitten.

Famke kreeg een tweede kans bij Jinek en vertelt over de gevolgen van haar veelbesproken optreden. ,,Ik ben erg geschrokken van alle reacties. Ik zat voor mijn gevoel met de beste intenties in de uitzending. Maar ik kon mij niet goed verwoorden.”

Zij stelt dat de stress de overhand nam in de live-uitzending. ,,Het is een heel gevoelig onderwerp, en je zit live op televisie met een miljoen kijkers.” De zangeres voelde zich naar eigen zeggen ,,Mentaal kapotgemaakt” na de uitzending.

LEES OOK:

Famke Louise na #Ikdoenietmeermee langs bij ic-arts Gommers

Mondkapjes

Famke Louise sloeg de handen ineen met IC-arts Diederik Gommers, die ook aanwezig was in beide uitzendingen van Jinek. Gommers en Famke hebben na de eerste uitzending veel contact met elkaar gehad en spraken zij af met elkaar in het Erasmus Medisch Centrum. Gommers wilde haar een beter inzicht geven en onderwijzen over de ziekte.

Famke bedankte hem aan tafel bij Jinek voor deze kans. ,,Ik wil u bedanken dat u voor mij de tijd heeft genomen. Door de extra uitleg begrijp ik het nu een stuk beter.” Gommers laat weten dat hij de zangeres wel begreep. ,,De beleidsmakers zijn allemaal 50+. Toen ik twintig was had ik ook andere prioriteiten.”

Gommers en Famke starten samen een actie om de jeugd beter te informeren over corona.

Spijt

Ondanks dat haar vorige tv-optreden haar bakken vol kritiek opleverde, geeft de zangeres aan geen spijt te hebben. Ze vertelt dat de uitvoering niet geweldig was, maar dat ze blij is dat ze haar boodschap wel deels heeft kunnen overbrengen.

,,Ik heb mijn doel bereikt. We zitten nu in een studio vol mensen om dit onderwerp bespreekbaar te maken,” besluit Famke.

Meer DenD