Suzanne Schulting zet Kjeld Nuis op z’n nummer

Door: DitjesenDatjes
15-01-2019

Suzanne Schulting heeft gisteravond in De Wereld Draait Door haar ongezouten mening gegeven over het gedrag van schaatser Kjeld Nuis. De shorttrackster reageerde op de diskwalificatie van Kjeld, en zijn wangedrag richting de jury.

Discussie

Tijdens de eerste 1000 meter, halverwege de EK sprint, kwam de schaatser met zijn schaats buiten de baan. Hij tikte twee blokjes aan, en de jury besloot een streep te zetten door zijn prestatie, dat een baanrecord was. Kjeld was het er duidelijk niet mee eens, en liet zijn onvrede blijken in een discussie met een jurylid.

Suzanne vindt de actie van Kjeld echt niet kunnen. Dat laat ze weten in De Wereld Draait Door ,,Ik vind deze reactie van Kjeld echt te belachelijk voor woorden. Je hebt nu dat hele gedoe bij het voetbal dat je respect moet hebben voor de scheidsrechter, maar hij reageert zo. Als wij als shorttracker zo zouden reageren zouden we meteen een gele kaart krijgen. Het kan gewoon niet! Hij heeft een voorbeeldfunctie voor jonge kinderen. Je wilt toch niet dat die kinderen dit ook gaan doen?!”

Toegeven

Erben Wennemars zat ook aan tafel. Hoewel hij het grotendeels eens was met Suzanne, nam hij het toch op voor Kjeld: ,,Hij dacht op dat moment nog dat hem onrecht aangedaan werd. Zijn begeleidingsteam voedt hem daar ook in, maar hij zit gewoon vreselijk fout. Het kan gebeuren, maar hij had daarna terug moeten komen om zijn fout toe te geven.” Tafelheer Erik Dijkstra vond het goed dat Suzanne kritiek durfde te geven op haar collega.

 

Meer DenD