Ten Hag ziet in Martinez nieuwe linksback van Ajax

Door:
28-06-2020

Trainer Erik ten Hag van Ajax houdt er rekening mee dat Nicolás Tagliafico deze zomer vertrekt. Hij weet ook al wie de Argentijnse linksback dan gaat vervangen. “In de voorbereiding ga ik Lisandro Martinez op die positie proberen”, zegt Ten Hag in een interview met Het Parool. “Hij heeft bij ons ook op het middenveld gespeeld, maar hij is verdediger.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ajax trok Tagliafico in de winter van 2018 aan. De Argentijn veroverde direct een basisplaats en werd een onmisbare kracht in het elftal van Ten Hag. Tagliafico werkte zich op tot vaste international van Argentinië en droeg zelf al de aanvoerdersband in de nationale ploeg. De 27-jarige verdediger staat in de belangstelling van heel wat grote clubs. Zijn 5 jaar jongere landgenoot Martinez, die vorig jaar naar Amsterdam kwam, is voor Ten Hag z’n beoogde vervanger.

“De transfermarkt zal in augustus wel op gang komen. De top­competities worden nu uitgespeeld, dus de geldstromen blijven in stand”, zegt Ten Hag. “De marktwaarde van spelers zal iets worden gedrukt, maar niet veel. Op basis van hun prestaties en hun am­bitie wil ook een aantal spelers van ons de stap naar het buitenland maken. Met André Onana, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico zijn afspraken gemaakt, maar het moet blijken of de markt inderdaad loskomt. Voor Onana en Van de Beek zou nog een jaar Ajax zeker een optie kunnen zijn, voor Tagliafico ligt dat vanwege zijn leeftijd iets anders.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD