Tip van de maand: voorkom restless legs

Door: DitjesDatjes
25-06-2017

Honderdduizenden Nederlanders hebben in meer of mindere mate last van restless legs of wel rusteloze benen. Vooral in bed met een permanent branderig gevoel in de voeten wat heel vervelend kan zijn. Ook ik heb er mijn hele leven last van, maar niet in die vorm dat ik medicatie nodig heb. Meestal bestaat er geen medicatie en is er geen eenduidige oorzaak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kopergaren

De afgelopen maanden testte ik diverse sokken waarvan de fabrikant beweert dat deze de nachtelijke spierkramp wegnemen. Bijvoorbeeld van het merk Stringenergy  (een paar kost bijna 40 euro). In deze sokken zijn materialen verwerkt die bepaalde menselijke trillingen uitschakelen. Ik droeg ook ’s nachts compressiesokken waarin kopergaren verwerkt zitten. Ik moet zeggen dat het prettig is om deze sokken ’s nachts in bed te dragen, maar ik heb niet het idee dat deze sokken ons van de branderige voeten afhelpen. Je moet de sokken ook nog met de hand en zonder wasmiddel wassen en ze zijn na een jaar versleten.

Tips van lezers

Ik krijg steeds meer reacties op mijn huishoudpagina en dat is leuk. Corrie Verkerk schrijft bijvoorbeeld dat de hik snel verdwijnt door met de wijsvingers beide oren dicht te drukken en daarna kleine slokjes water te drinken.
Irene van Tuijl was onderwijzeres. Ze gaf leerlingen die de hik hadden altijd een lepel pindakaas en dat zou fantastisch werken.

De heer Bakker uit Amsterdam-Noord voorkomt kalkaanslag in de douchekop door een paar kleine steentjes in de kop te doen voordat je hem aan de slang schroeft. Door de werking van het water draaien de steentjes rond en blijft de douchekop kalkvrij. Volgens mij is het makkelijker de douchekop eens per jaar een nachtje in een bakje met azijn te leggen. Dat doe ik al jaren.

Anita Stieber maakt haar dof geworden ligbad en wastafel op een heel bijzondere manier glimmend. Je mengt gelijke delen karnemelk, zout en schoonmaakazijn en wrijft de doffe oppervlakte ermee in. Het resultaat: een glanzend bad en glimmende wasbak.


Heeft u een geweldige tip?
Mail naar [email protected] en maak kans op een waardebon van 25 euro. Vergeet je adresgegevens niet te vermelden. Al mijn tips vind je op www.huishoudbode.nl

Meer DenD