Troost ziet met hulp van Kuijt en Van Persie alle deuren opengaan

Als technisch directeur ad interim heeft Sjaak Troost de lastige taak om Feyenoord zo goed mogelijk door de transferperiode te loodsen. Troost, eigenlijk lid van de raad van commissarissen in De Kuip, krijgt daarbij hulp van Dirk Kuijt en ook van Robin van Persie. “Ik zou wel heel dom zijn als ik geen gebruik zou maken van deze grote Feyenoord-iconen”, zegt Troost in een interview met Feyenoord TV.

Troost nam eind mei de taken over van de opgestapte Martin van Geel. De oud-profvoetballer werkt nauw samen met Kuijt, de trainer van het hoogste jeugdteam van Feyenoord. “Ik ken Dirk al heel lang, we delen dezelfde voetbalvisie. Ik heb hem gevraagd of hij mij in deze turbulente periode wil helpen. Als Dirk belt naar bijvoorbeeld Liverpool, dan maakt dat het leven een stuk makkelijker. Alle deuren gaan open”, aldus Troost, die op die manier de Schotse verdediger George Johnston naar Rotterdam kon halen. “Afgelopen week heb ik ook een bak koffie gedronken met Robin. Hij gaf aan: Sjaak, als ik je kan helpen, of het nou met Arsenal, Manchester United of noem maar op is, dan doe ik dat graag.”

Troost bekende in het interview dat hij enkele weken geleden verbaal uit de bocht vloog toen het over Renato Tapia ging. “Ja, dat schijnt een ‘hot item’ te zijn. Misschien had ik het iets anders moeten verwoorden. Maar ik heb niet gezegd dat hij een slechte voetballer of een slecht mens is, alleen dat het in het belang van Feyenoord niet zo kan zijn dat spelers waar we veel geld voor hebben betaald voor niets weglopen. Ik zit hier voor de club, alleen dat belang telt. Daar maak ik me niet populair mee, maar ‘so be it’. Binnenkort ga ik met Renato praten over de toekomst. Dat gesprek kan alle kanten op.”

 

BUZZS