United, Van der Sar en burgemeester roemen Rashford

Door:
16-06-2020

Marcus Rashford heeft veel zielen gewonnen door op te komen voor kansarme gezinnen. De speler van Manchester United wendde zich via een open brief tot de politiek en premier Boris Johnson gaf gehoor aan het verzoek om het initiatief van etensbonnen voor de kinderen te verlengen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Een held, een inspiratiebron. We zijn zo trots op je”, schreef Manchester United op Twitter. “Je bent een van ons.” Edwin van der Sar, oud-keeper van United, was ook onder de indruk van de daden van de 22-jarige aanvaller. “Goed bezig, Marcus. Je maakt het verschil naast het veld door gratis schoolmaaltijden beschikbaar te stellen. Succes dit weekend met de hervatting van de Premier League”, sprak Van der Sar via social media zijn waardering uit.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, noemde Rashford zelfs “een nationale held”. “Je hebt het leven van honderdduizenden kinderen veranderd. Dank daarvoor”, aldus de burgemeester.

Kort nadat bekend was geworden dat Johnson het idee van Rashord steunde, twitterde de aanvaller zelf ook. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Maar kijk eens wat we met z’n allen kunnen bereiken als we samenkomen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD