Vader Emiliano Sala sterft letterlijk van verdriet

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Familie en vrienden van Emiliano Sala hebben begin dit jaar een enorm verdriet te verwerken gehad toen de voetballer met vliegtuig en al verdween in de zee. Nu verliezen zij opnieuw een dierbare: de vader van Emiliano.

Hartaanval

De burgemeester van het Argentijnse stadje waar de 58-jarige Horacio Sala woonde vertelt dat de man is overleden aan een hartaanval. De kans bestaat dat hij letterlijk door zijn verdriet is gestorven, want de dood van een geliefde vergroot de kans op een hartaanval.

Op 21 januari dit jaar stortten Emiliano en de piloot in zee. Al snel verloren mensen de hoop dat de voetballer de crash had overleeft. Pas twee weken later werd het lichaam van Sala gevonden bij het Kanaal bij Guernsey. De familie heeft al die tijd in verschrikkelijke onzekerheid geleefd. Toen het lichaam eindelijk was gevonden zei de vader: ,,Het is een nachtmerrie, ik ben wanhopig!” Volgens de burgemeester van het plaatsje is de dood van zijn zoon inderdaad de reden van zijn overlijden: ,,Hij is nooit over de dood van zijn zoon heen gekomen. Het is hem gewoon teveel geworden.”

In januari verruilde Sala FC Nantes voor Cardiff City. De Welshe club betaalde voor Sala vijftien miljoen pond, want een clubrecord was.

Tags

DOODFAMILIEGESTORVENLICHAAMNEERGESTORTOVERLEDENSALAVADERVLIEGTUIGVOETBALLERVRIENDENZEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck