Van Gerwen kijkt uit naar vakantie met gezin

LONDEN – Michael van Gerwen was naar eigen zeggen niet in beste doen bij de finaleronde van de Premier League. “Ik was eigenlijk niet op mijn best maar toch wist ik te winnen”, kijkt de beste darter van de wereld terug naar zijn vijfde titel van de prestigieuze competitie.

Op zijn eigen kanaal op YouTube stelt Van Gerwen dat hij niet kan klagen over het eerste half jaar van 2019. De 30-jarige darter uit Boxtel won tot nu toe zijn derde wereldkampioenschap, de vijfde masterstitel en is bij de Premier League dicht bij het record van dartslegende Phil Taylor, die zes keer won. “Met alle respect maar het lijkt mij niet meer dan logisch dat ik dat record ga breken.”

Van Gerwen merkt dat hij een beetje in slaap sukkelt en dat hij toe is aan vakantie. Zo kon hij zich bij het WK voor landenteams niet goed concentreren. “Ik kan de vinger niet leggen op de zere plek maar ik weet wel dat het goed is dat ik nu twee weken wegga met mijn vrouw en de kleine”, legt hij uit. “Ik merk dat ik de concurrentie nodig heb. Als zij beter spelen dan ga ik ook vooruit. Hopelijk helpen ze mij dus de rest van het seizoen.”

 

BUZZS