Van Rijsselberghe heeft eerste ‘zege’ binnen

LONDEN – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zijn eerste ‘overwinning’ binnen op weg naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De tweevoudig olympisch kampioen maakt zich sterk voor de komst van ander materiaal. Het bestuur van de mondiale zeilfederatie World Sailing wilde aanvankelijk vasthouden aan de huidige RS:X-plank, maar mede door inmenging van ‘DVR’ wordt dat heroverwogen.

De 30-jarige windsurfer van Texel stuurde onlangs een open brief aan het bestuur van de internationale federatie. ”In mijn optiek heeft World Sailing een geweldige kans om met de zeilsport en specifiek het windsurfen de volgende generaties te inspireren. Ik zie het dan ook als een ernstige fout om door te gaan met het bestaande RS:X-materiaal na Tokio zonder het nieuwe foil (vin) en materiaal een kans te geven”, schreef de winnaar van het goud bij de Spelen van Londen 2012 en Rio 2016.

Van Rijsselberghe heeft zijn zin gekregen, want van de 42 leden van World Sailing besloot een lichte meerderheid (23 mensen) tegen het voorstel te stemmen om de RS:X-plank te handhaven. Het bestuur moet nu met een nieuw voorstel komen. ”Dit is slechts de eerste stap, we zijn er nog niet!”, schreef het boegbeeld van de sport op Twitter.

 

BUZZS