Vechtscheiding? Kim en Kanye moeten DEZE spullen verdelen na breuk

Kim Kardashian
Door: Eva Steins
22-02-2021

De kogel is door de krk: Kim Kardashian en Kanye West gaan scheiden. Het glamoureuze stel zet na zes jaar getrouwd te zijn een punt achter hun huwelijk. Er moet na hun scheiding voor ruim 75 miljoen euro aan spullen verdeeld worden…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kim Kardashian bereidt zich goed voor op de ‘scheiding van het jaar’ en schakelt topadvocate Laura Wasser in om haar te vertegenwoordigen. Die stond eerder Britney Spears, Angelina Jolie en Johnny Depp bij tijdens hun scheiding. De advocate staat bekend om haar meedogenloze, discrete afhandeling. Hiervoor vraagt zij een schamele 850 dollar per uur…

Huwelijkse voorwaarden

Het AD dook in de boeken en onderzoekt wat de Kardashian-West’s te verdelen hebben na hun huwelijk van zes jaar.

Kim en Kanye trouwden onder huwelijkse voorwaarden, iets waar Kim zich hard voor maakte na het drama van haar scheiding met haar voormalige man Kris Humphries.

In de huwelijkse voorwaarden werd vastgelegd dat hun bedrijven, zoals zijn modebedrijf Yeezy’s en haar beautymerk KKW Beauty, gescheiden blijven. Dat betekent dat hij zijn fortuin van ruim 1,04 miljard euro gewoon houdt. Ook zij mag haar vermogen van 619 miljoen euro houden.

Tijdens het huwelijk had de realityster recht op een flink bedrag, omdat zij getrouwd was met Kanye. Zij kon rekenen op een dikke 825.000 per jaar.

Levensverzekering

De realityster heeft daarnaast nog een meevaller te pakken: zij blijft levenslang recht hebben op de levensverzekering van Kanye, ter waarde van 16,5 miljoen.

Ook alle cadeaus die zij van hem kreeg mag zij houden. Denk hierbij aan een handgeschilderde Hermes tas a 33.000 euro, een Mercedes van minstens 187.300 euro en haar verlovingsring a 1,6 miljoen euro…

Verdelen

Kim is dus lekker op weg met het spekken van de rekening. Toch blijft er ook nog een hele hoop te verdelen tussen de twee.

Zo ligt er nog ruim 90 miljoen dollar aan vastgoed, kunst, auto’s, juwelen en zelfs dieren op tafel om te verdelen. De exen hebben samen meerdere huizen, waaronder in Calabasas waar Kim momenteel verblijft met de kinderen.

Maar ook over de voogdij van de kinderen moet nog het een en ander worden besloten. Kim heeft in haar scheidingsaanvraag voorgesteld de legale en fysieke voogdij over hun vier kinderen te blijven delen. Ook heeft zij gevraagd te echtelijke alimentatie waar zij recht op heeft, te schrappen.

Volgens bronnen zou Kim als de dood zijn dat Kanye de vuile was buitenhangt, en zorgt ze er op deze manier voor om het zo goed mogelijk te laten verlopen tussen de twee.

Meer DenD