Veiling trofeeën Becker levert ruim 7 ton op

Door:
11-07-2019

LONDEN – De veiling van zijn trofeeën en memorabilia heeft de voormalige tennisheld Boris Becker een slordige 750.000 euro opgeleverd. De Duitser zal het geld gebruiken om zijn schulden af te lossen. Een replica van de zilveren beker die juwelier Tiffany maakte voor zijn zege in de US Open van 1989 leverde het meest op, 167.000 euro.

Becker won 49 toernooien in zijn carrière, waaronder drie keer Wimbledon, en verdiende een slordige 20 miljoen euro prijzengeld. Desondanks verklaarde een rechtbank in Londen hem in 2017 failliet. Hij liet ruim tachtig van zijn bekers, medailles, rackets, horloges en foto’s onder de hamer gaan in een online-veiling van het Britse veilinghuis Wyles Hardy.

Becker (51) was 17 jaar toen hij voor het eerst Wimbledon won. Hij vertelde onlangs in een podcast dat hij moeite had met beroemd zijn. “Als je beroemd bent, betaal je een hoge prijs. Je drinkt ergens koffie met iemand en de volgende dag staat het met vette letters in de krant.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen