Verdachte Delano G. zat met rap op 101Barz

Delano G
Door: Ditjes en Datjes
08-07-2021

Verdachte Delano G. uit Tiel, de vermoedelijke dader die misdaadjournalist Peter R. de Vries om het leven wilde brengen, blijkt als rapper te beluisteren te zijn geweest bij 101Barz, een platform van rappers en hiphoppers van BNNVARA. 

Het publiek kreeg toegang tot diens raps in 2018. Inmiddels zijn de beelden van de 21-jarige verdachte uit Tiel, die dinsdagavond vlak na de aanslag in Amsterdam werd opgepakt op de snelweg A4, verwijderd.

Arubaanse komaf

Deze Delano G. trad als rapper naar buiten onder rappersnaam ‘Demper’. De nieuwswebsite Curacao.nu meldt dat Delano G. van Arubaanse komaf zou zijn. 

BNNVARA noemt 101Barz ‘het grootste hiphop-platform van Nederland’. In het verleden was er al kritiek op de publieke omroep dat ook criminele rappers daar te beluisteren en te zien zijn.

Geweld in raps

De Telegraaf en Geenstijl berichtten eerder over 101Barz, waar zelfs rappers met een crimineel verleden ruimte te kregen om hun ‘kunsten’ te etaleren. Sommige raps staan bol van geweld dat door sommige van hen wordt verheerlijkt. In de publicaties werd de vraag opgeworpen waarom dit alles gefinancierd wordt met belastinggeld dat bestemd is voor de publieke omroep.

LEES OOK: ‘Delano G. deed mee aan dansshow So Think You Can Dance’

De Volkskrant meldde in augustus vorig jaar dat er op 101Barz video’s werden verwijderd van drillrapformaties, die in verband gebracht werden met een dodelijk incident op de Scheveningse Pier.

Ook de andere verdachte, de 35-jarige Pool Kamil E. uit Maurik is tegelijkertijd met de Delano G. gearresteerd en vastgezet. Inmiddels zijn van deze verdachte ook beelden opgedoken, maar er is er nog geen helderheid hoe en waarom de man na een bedreigingsincident van een week geleden op vrije voeten werd gesteld.

LEES OOK: ‘Rapper Delano G. is de vermoedelijke aanslagpleger

Meer DenD