Voorstander Becker wil nieuwe Daviscup eerder én elders spelen

Door:
26-11-2019

Boris Becker steunt in brede zin de nieuwe opzet van de Daviscup, maar heeft nog wel een aantal opmerkingen. Zo vindt de drievoudig winnaar van Wimbledon dat het toernooi niet aan het einde van het seizoen moet worden gehouden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Deze opzet is echt een alternatief als de tijd en datum worden veranderd”, zei Becker bij Eurosport. “De organisatoren moeten nadenken over het schema. Het kan niet binnen een week.” Becker pleit ervoor dat het toernooi, direct na de US Open, over een langere periode verspreid kan worden.

Tevens vindt Becker (52), tegenwoordig werkzaam bij de Duitse tennisbond, het niet eerlijk dat de organisator thuisvoordeel heeft. De eerste editie van het toernooi, in Madrid, werd uitgerekend gewonnen door gastland Spanje. Ook volgend jaar vindt het landentoernooi in de Spaanse hoofdstad plaats.

Duitsland werd in de kwartfinales uitgeschakeld. Alexander Zverev liet het toernooi links liggen en besloot uiteindelijk samen met Roger Federer een demonstratiewedstrijd in Zuid-Amerika te spelen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD