Voorwaardelijke celstraf en boete geëist tegen voetballer Caiuby

Door:
19-09-2019

In een Duitse rechtbank heeft het Openbaar Ministerie tien maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 100.000 euro geëist tegen de Braziliaanse voetballer Caiuby, die speelt bij FC Augsburg in de Bundesliga. De speler wordt aangeklaagd wegens zware mishandeling. Hij zou vorig jaar in Augsburg iemand een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer hield daar een zware hersenschudding en een jukbeenbreuk aan over.

De 31-jarige Caiuby ontkent dat gedaan te hebben. Een vriend van hem zegt dat hij de kopstoot heeft uitgedeeld. Volgens de vriend proberen ze Caiuby “erbij te lappen” om zo een hogere schadevergoeding te krijgen. Boetes en schadevergoedingen worden in Duitsland naar draagkracht opgelegd.

De voetballer werd in de rechtszaal ook bijgestaan door Augsburg-clubmanager Stefan Reuter. Hij zei dat hij de verklaring van de voetballer geloofwaardig vond.

Caiuby kwam al eens eerder in opspraak toen hij een boete van 22.500 euro kreeg omdat hij een treinrit had gemaakt zonder te betalen. Hij werd in de herfst van 2017 betrapt door de conducteur tijdens de treinreis van München naar Augsburg. Caiuby had geen kaartje gekocht nadat hij was teruggekeerd van het Oktoberfest. Zo’n ritje kost normaal gesproken nog geen 40 euro.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen