Voorzitter voetbalclub Malaga half jaar geschorst

Door:
20-02-2020

De Qatarese zakenman Abdullah Bin Nasser Al Thani, voorzitter en eigenaar van de Spaanse voetbalclub Málaga, mag van de voetbalbond van dat land een half jaar zijn functie niet uitoefenen. Dit nadat bij een regionale rechtbank aanklachten van fraude, onbehoorlijk bestuur en onregelmatigheden tegen hem zijn ingediend. Dat gebeurde door een groep mensen die zich de vereniging van aandeelhouders van Málaga CF noemt. De rechtbank heeft een tijdelijke bewindvoerder voor de club aangesteld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De tijdelijke afzetting van de eigenaar komt op een moment dat de club in een sportieve crisis verkeert. Málaga staat 15e in de Spaanse Segunda División A, het tweede voetbalniveau.

Al Thani kocht Málaga in 2010 voor 36 miljoen euro en hij stak veel geld in de club om een reeks van aansprekende namen zoals Ruud van Nistelrooy, Santi Cazorla, Isco en Julio Baptista binnen te halen. Aanvankelijk met veel succes, want de club werd in 2012 vierde in de hoogste Spaanse klasse en kwalificeerde zich voor het eerst in zijn bestaan voor de Champions League.

Problemen

Toch werd Malaga al snel weer gedwongen om de topspelers te verkopen vanwege financiële problemen. De club bereikte nog wel de de kwartfinales van Europa’s topcompetitie, waarin ze werden uitgeschakeld door Borussia Dortmund.

Daarna ging het snel bergafwaarts met de club met als dieptepunt degradatie in 2018 naar het tweede niveau.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD