Waken voor slijtage in de TV-Kantine

Slijtage TV-Kantine
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Bij ons thuis op de bank haakte de eerste fan na 10 minuten al af bij deze aflevering van de TV-Kantine. Werd er gelachen om de verkleedpartijen? Nee, beslist niet. Een doldwaze aflevering met flauwiteiten was het ook al niet. De maaltijd die geserveerd werd in deze TV-Kantine was een opgewarmde, bijna zouteloze prak.

Dus verveelde blikken deze avond in de huiskamer. In plaats dat we op het puntje van de stoel zaten, werd er serieus gedreigd om te schakelen naar de knikkershow op SBS6.

We zagen The Crown met een overigens uitstekende Margaret Thatcher (óók weer Elise Schaap) en Francine Broekhuizen als koningin Elizabeth. Die laatste bleek allerminst een succes. Aan de persiflages op de succesvolle quiz De Slimste Mens leek maar geen einde te komen: niet scherp, meer van hetzelfde, middelmaat, verveling.

Was er dan totaal geen lol te beleven? Oké, misschien dan toch de best grappige scènes uit de Zweedse misdaadserie The Bridge met Elise Schaap, die als politieagente Saga Norén gevat uit de hoek kwam met haar ‘koekeloeren’. In de scène uit misdaadserie Undercover zorgde ze voor de grootste verrassing: Eline combineerde Beth Harman uit The Queen’s Gambit en Daniëlle (de vrouw van Ferry Bouman).

Misschien is de TV-Kantine wel veel te veel een one-man-show geworden van bedenker Carlo Boszhard. Onmiskenbaar is de harde kern, bestaande uit dezelfde BoszhardElise Schaap en Irene Moors, bedeeld met grootste talenten. De sleutel naar meer scherpte ligt wellicht simpelweg in het aantrekken van een aantal verse tekstschrijvers. 

Overigens is de TV-Kantine, ook deze aflevering niet, een ‘Flop of The World’, zoals de hilarische The Carpenters bezongen. Daarom is enige zelfreflectie van de makers nodig, juist om de gevreesde slijtage te voorkomen.

LEES OOK ANDERE COLUMNS ‘GOED BEKEKEN’:

Voice Senior-winnaar Henny Thijssen bezorgt chaotische Jinek hoge kijkcijfers

Opgepompte We Want More, saaie Carola Schouten en sublieme Promenade.

Tags

CARLO BOSZHARDDE SLIMSTE MENSFRANCINE BROEKHUIZENRTL BOULEVARD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie