Walmart en Target halen artikelen Redskins uit collectie

Door:
06-07-2020

Supermarkt- en warenhuisketens Walmart en Target verkopen online geen kleding meer van de American Footballclub Washington Redskins. Ze hebben de artikelen van de club uit hun collectie gehaald nadat de leiding van Washington Redskins heeft aangekondigd een andere naam te gaan verzinnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De naam Redskins (roodhuiden) verwijst naar de oorspronkelijke bewoners van het Amerikaanse continent en wordt in de Verenigde Staten beschouwd als kwetsend.

“In het licht van de recente gebeurtenissen in ons land en de feedback van onze gemeenschap, kondigen wij als Washington Redskins aan dat de naam van het team grondig zal worden herzien,” viel er afgelopen vrijdag in een verklaring van de club te lezen.

Actie ondernemen

Van meerdere kanten is de club de afgelopen jaren gevraagd actie te ondernemen. Eigenaar Dan Snyder vertelde twee jaar geleden nog dat hij de naam van zijn club nooit zou veranderen. Hij is nu van zijn uitspraken teruggekomen, ook vanwege aanhoudende kritiek van belangrijke sponsors. “We gaan met alle betrokkenen het gesprek aan, van onder andere clubmensen, nationale bonden tot sponsoren. Wij zijn trots op onze club en dat willen we blijven. Daarom moesten we op zoek naar een oplossing.”

Na de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd en de maatschappelijk onrust over racistisch politiegeweld is in de Verenigde Staten een brede discussie uitgebroken om discutabele benamingen te veranderen, maar ook om bijvoorbeeld standbeelden van controversiële personen te verwijderen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD