Waylon beschuldigt De Telegraaf en AD van racisme

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Zanger Waylon, die 18e is geworden met zijn countryliedje Outlaw In ‘Em bij het Eurovisiesongfestival in Lissabon, heeft opnieuw olie op het vuur gegooid in de rel met de media. De boycot van de twee journalisten is volgens hem ingegeven door insinuaties over racisme.

,,Er werden dingen gezegd naar aanleiding van een eerste repetitie en ik ben daar behoorlijk door geraakt, niet door de kritiek die op het liedje hebt of op mij als als zanger of mij als persoon, dat is aan jou. Maar op het moment dat je dingen gaat insinueren die in dit geval met rascisme te maken hadden dat heeft mij daadwerkelijk enorm geraakt.”

Aldus Waylon gisteravond bij Late Night.

,,Ik las in De Telegraaf, en dat is weer verschuilen achter woorden, want iemand had gezegd dat ik een landsheer was die zich liet aanbidden door vier zwarte mannen, en nog veel meer van dat soort dingen, vier slaven.”

,,Ik heb ook dingen gelezen die nog minder genuanceerd waren, laat ik het maar hardop zeggen, wat doen die apen rondom hem. Ik ben een simpele boerenlul uit Apeldoorn, ik pretendeer mij helemaal niets, en ik heb alleen enorm geloof in wat ik doe. Hetzelfde geldt met deze jongens. Wij hebben met elkaar geprobeerd om iets neer te zetten wat zo enorm zou kunnen verbinden, dat het zo jammer is dat er gelijk een toon wordt neergezet die juist die verbintenis die wij als landje best wel in ons hebben dat we dat kapot maken, En dat dat in de pers gebeurt. En dat er een temperatuur wordt gekweekt… Ik begrijp het niet.”

Volgens Waylon hebben de kranten ervan gemaakt dat Waylon niet tegen kritiek zou kunnen. ,,Het gaat over ergens voor staan”, aldus Waylon. ,,Het was de eerste keer in mijn leven dat ik direct met racisme te maken had. De jongens waren als de dood dat ze naar huis moesten. Dat het klaar was. Je zaait onrust in een team. Dat is wat je als media kan doen. Een temperatuur bepalen in het land. Ik vind dat we daar eens moeten gaan opletten.”

 

 

Tags

ADEUROVISIEHUMBERTO TANLATE NIGHTRACISMESONGFESTIVALTELEGRAAFWAYLON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck