Wielerfestival Cauberg wordt ‘coronaproof’

Door:
03-06-2020

Toerfietsers die op 5 september willen meedoen aan het Wielerfestival Cauberg worden “optimale veiligheidsvoorzieningen” toegezegd. “Dankzij uitgebreide maatregelen kan dit sportieve evenement in de 1,5 metersamenleving op een perfecte en verantwoorde wijze worden georganiseerd”, zegt Roy Packbier, directeur van evenementenbureau The PEPr Company. “Tijdens Wielerfestival Cauberg zullen we bewijzen dat een fietsevent ook in het coronatijdperk op een veilige manier kan worden gehouden.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naast de bekende wegtoertochten voegt de organisatie dit keer ook nog een Gravelride toe met twee routes over de gravelwegen in Zuid-Limburg. Met het ‘Verantwoord Deelnemen-plan’, gebaseerd op de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de adviezen van NOC*NSF, zegt de organisatie goed voorbereid te zijn op fietsen in het coronatijdperk. “Iedereen moet zich aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’, ook de (sport)evenementenbranche”, benadrukt de organisatie.

“Wij doen uiteraard ons voordeel met de kennis en ervaring die de afgelopen weken in Nederland is opgedaan in vergelijkbare settings, denk aan attractieparken, drukke winkelcentra en stranden. Groot bijkomend pluspunt is dat het volledige evenement zich afspeelt in de gezonde buitenlucht”, aldus Packbier. Er kunnen maximaal zo’n 2000 fietsers deelnemen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD