Wielrenner Alaphilippe rouwt om overleden vader

Door:
29-06-2020

De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft afscheid moeten nemen van zijn vader. Jacques Alaphilippe, beter bekend als Jo, overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De vader van Alaphilippe was een bekende muzikant en had een eigen orkest. Toen Jo ziek werd, belandde hij in een rolstoel. Vorig jaar bezocht hij de Tour de France, waarin zijn zoon lang in de gele trui reed. De 28-jarige Franse renner van Deceuninck – Quick-Step won twee etappes en raakte pas een paar dagen voor de finish in Parijs de leiding in het algemeen klassement kwijt aan Egan Bernal.

Alaphilippe beëindigde de Tour op de vijfde plek. Hij ontving in Parijs de prijs voor de meest strijdlustige renner en vierde dat op de Champs-Élysées samen met zijn vader. De bloemen die hij kreeg, gaf hij na een innige omhelzing aan z’n vader.

“We zijn heel verdrietig om het overlijden van Jo Alaphilippe, de vader van Julian en de oom van Franck”, aldus Deceuninck – Quick-Step op Twitter. Franck Alaphilippe, de neef van Julian, werkt als trainer bij de Belgische ploeg. “De gedachten van de Deceuninck – Quick-Step-familie zijn bij hen. We bedanken jullie voor de steun en vragen ook om hun wens voor privacy te respecteren in deze moeilijke tijden.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD