Wielrenner De Bie mag ziekenhuis verlaten

Door:
28-05-2019

HERENTALS – De Belgische wielrenner Sean De Bie mag het ziekenhuis in Herentals verlaten. De renner van de Nederlands-Belgische ploeg Roompot-Charles werd twee weken geleden het slachtoffer van een verkeersongeluk tijdens een trainingsrit in Italië. Hierbij brak hij meerdere ribben.

De Bie was deze week overgebracht van een ziekenhuis in Italië naar België. Daar bleek dat hij niet zes, maar tien ribben had gebroken en breuken aan zijn schouderblad had opgelopen. De wielrenner hoeft niet te worden geopereerd en mag het ziekenhuis verlaten om thuis verder te revalideren.

In de Belgische krant Het Nieuwsblad zegt De Bie dat hij hoopt nog dit jaar zijn rentree in het peloton te maken. “Ik wil dit jaar zeker nog koersen. Ik had van het Belgisch kampioenschap in Gent een doel gemaakt, maar dat wordt nu niks”, zegt hij. “Ik hoop in augustus weer te kunnen koersen. Uiteraard is dit een tegenslag, maar ik besef dat het allemaal veel erger had kunnen zijn.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen