Wielrenner Theo Bos gaat jaar door na verplaatsing Spelen

Door:
10-04-2020

Baanwielrenner Theo Bos verloor door de coronacrisis zijn doelen voor dit jaar. De voormalig wereldkampioen sprint wilde een aanval doen op het wereldrecord op de kilometer en zich mengen in de strijd om een plaats als starter op de teamsprint bij de Olympische Spelen van Tokio. De recordpoging in Bolivia werd afgelast, de Spelen uitgesteld. Bos gaat dan maar een jaar door. Met een doel – de beste starter te worden – dat keuzes vraagt. “Elke goede starter in de wereld, focust alleen daarop. Die komen niet zo goed uit de verf op andere onderdelen. Het is zó specifiek”, vertelt de 36-jarige renner tegen website Wielerflits.

Tekst gaat verder onder advertentie

Bos, die uitkomt voor commercieel team BEAT, is in de nadagen van zijn loopbaan, maar voor een uitdaging was hij nog wel te porren. “Je weet dat het een keer ophoudt, want ik ben niet de jongste meer. Maar ik leef nog als een prof en ik vind dat ook belangrijk. Dus probeer ik het zo serieus mogelijk aan te pakken. Als het niet lukt, dan is het ook klaar.”

Via een bike-off zou in juni worden bepaald wie Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zal bijstaan als starter van het onderdeel waarop drie sprinters uitkomen. Roy van den Berg is de uitgesproken favoriet. Hij veroverde met het tweetal in februari de wereldtitel in Berlijn. Bos: “Vanaf januari heb ik mij gericht op die bike-off. Ik zag het als mijn laatste kans. Ik heb nu een jaar langer de tijd om mij daarop voor te bereiden. Dat is op dit moment mijn doel.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD