Winkel van de Maand: kookwinkel van Oostendorp

Door: DitjesDatjes
24-06-2017

Kookwinkel met verbluffende service

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De kookwinkel van Oostendorp in Tiel heeft alle stormen in de geschiedenis van de middenstand overleefd. Op 1 januari 2018 bestaat de winkel honderd jaar en de zaken lopen uitstekend.

,,Mijn opa is de winkel ooit begonnen”, vertelt eigenaresse Ingrid Blom-Oostendorp. ,,Ik ben dus de derde generatie, maar mijn moeder staat, in ieder geval nog op zaterdagen, ook nog achter de kassa. Ze wordt dit jaar 92!” De sortering kookgerei en huishoudelijke producten is op maar liefst 900 vierkante meter vloeroppervlak ongekend. Van bijzondere espresso- en andere keukenmachines tot een enorme collectie (braad)pannen en tal van kleinere huishoudelijke producten die je lang niet overal meer kunt kopen. Ook worden er regelmatig kookdemonstraties gegeven.

Persoonlijk gerepareerd

Manlief Huub heeft een bijzondere positie. Hij repareert en verkoopt onder andere espressomachines en is daar zeer bedreven in. Waarschijnlijk is er geen tweede winkel in ons land waar de eigenaar deze ingewikkelde machines nog zelf repareert. Huub is zelfs in staat een machine die zaterdags wordt gebracht meteen te repareren en zondagochtend hoogstpersoonlijk af te leveren. Ingrid zegt:,,Laatst kwam er iemand uit De Bilt met een ruim tien jaar oude espressomachine. Mijn man kon dit apparaat niet meer maken, maar hij was er wel uren mee bezig. Het oudere echtpaar was stomverbaasd dat wij geen kosten in rekening brachten.”

oostendorp

Firma Oostendorp, Waterstraat 100-104, Tiel

Zie www.huistuintiel.nl

Meer DenD