Winst CL bezorgt Liverpool grote winst en recordomzet

Door:
27-02-2020

Liverpool heeft mede door het winnen van de Champions League in 2019 een winst voor belastingen van omgerekend ruim 49 miljoen euro behaald. De omzet steeg met 92 miljoen naar 627 miljoen euro. Dat is een record voor de Engelse club.

De club gaf vorig jaar 262 miljoen euro uit aan transfers en spelerssalarissen. De verkoop van entreekaarten leverde bijna 99 miljoen euro op. Met de de verkoop van shirts, merchandising en andere producten boekte Liverpool een omzet van 221 miljoen.

Met deze omzetcijfers staat Liverpool overigens pas op de zevende plaats in de Deloitte Football Money League, de wereldranglijst van clubs met de grootste geldstromen. Die lijst wordt aangevoerd door Barcelona met een omzet van 841 miljoen. Real Madrid staat tweede met 757 miljoen.

In eigen land moet Liverpool Manchester United (738 miljoen) en Manchester City (629 miljoen) nog voor zich dulden op de geldranglijst.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen