Zet Van Gaal huwelijk op het spel?

Louis van Gaal
Door: DitjesenDatjes
18-12-2019

Van Bommel werd afgelopen maandag ontslagen en is dus niet langer de trainer van PSV. Nu die plek vrij is zullen meerdere mensen hun kans schoon zien, waaronder Louis van Gaal. Hij laat in Beau weten dat hij zichzelf wel als nieuwe trainer ziet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Geschikt persoon’

,,Ik ben daar een geschikte persoon voor, ja, zegt Van Gaal in Beau. ,,Ik ben bevriend met Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV, red). Daar heb ik geweldige jaren mee gehad bij AZ. Eigenlijk mijn aantrekkelijkste jaren als trainer, omdat de voorwaarden werden ingevuld door Gerbrands en Marcel Brands. Maar Toon weet dat ik met pensioen ben en daar niet zo snel van terugkom.” Hij lijkt hiermee PSV uit te dagen om met een aantrekkelijk aanbod te komen.

Huwelijk op het spel?

Als Van Gaal inderdaad wordt gevraagd voor de positie als trainer én hij akkoord gaat, zal niet iedereen staan juichen. Zijn vrouw vond het werk van Van Gaal de laatste jaren niet meer leuk en was blij toen hij met pensioen ging. ,,Zij kon er niet zo goed tegen. Ik zat midden in die wereld, maar zij zag wat er allemaal gezegd en geschreven werd over mij. Dat was niet altijd leuk. Ik ben ook liever in de anonimiteit”, zegt Van Gaal daarover. In VTBL liet hij ook al eerder blijken dat zijn leven soms erg zwaar was voor zijn vrouw, met wie hij al meer dan twintig jaar samen is. ,,Mijn vrouw heeft 22 jaar geleden haar werk opgegeven voor mij en is mij naar het buitenland gevolgd. Ik heb gezegd dat ik op mijn 55e zou stoppen als trainer. Dat is 65 jaar geworden. Ik kan toch niet maar door blijven gaan? Zij heeft ook recht op een leven met Louis van Gaal en niet alleen de spelers. Ik kan zeggen dat ze erg gelukkig is.”

Roots

Als Van Gaal inderdaad ervoor kiest om de nieuwe trainer te worden van PSV zal hij vaak teruggaan naar zijn ‘roots’. Hugo Bos heeft een aantal jaren geleden een stamboomonderzoek laten doen van Van Gaal en daaruit bleek dat de voorouders van Van Gaal uit Heeze komen. En dat ligt maar 13 kilometer van Eindhoven!

Meer DenD