Zverev geeft al z’n prijzengeld weg bij winst Australian Open

De Duitse tennisser Alexander Zverev weet dat hij niet tot de topfavorieten behoort op de Australian Open. Wellicht dat de huidige nummer 7 van de wereld daarom na zijn overwinning in de eerste ronde openlijk beloofde al z’n prijzengeld te doneren aan de hulporganisaties die in actie zijn gekomen na de verwoestende bosbranden in Italië als hij het toernooi wint. De 22-jarige Duitser wordt al enkele jaren gezien als een potentiële grandslamwinnaar, maar hij wacht nog altijd op zijn eerste titel op een van de vier grote toernooien.

Zverev begon de Australian Open met een soepele zege op de Italiaan Marco Cecchinato. De Duitser kondigde op de baan aan dat hij na iedere zege 10.000 dollar doneert, omgerekend ruim 9000 euro. “En ik weet dat ik niet de favoriet ben. Maar als ik dit toernooi win, doneer ik iedere cent die ik krijg aan de bosbranden”, zei Zverev, wat hem op luid applaus van het publiek kwam te staan. “Ik hoop op veel steun”, voegde de Duitser er nog snel aan toe. De winnaar van de Australian Open verdient zo’n 2,5 miljoen euro. Zverev sloeg in zijn carrière al ruim 18 miljoen bij elkaar.

De Duitser kreeg via Twitter nog wel een stekelige opmerking van Nick Kyrgios. De Australiër vermaakte het publiek dinsdag door een bal tussen z’n benen door te slaan. Zverev probeerde het achteruitlopend ook, maar miste de bal. “Klopt, er zijn veel betere tennissers dan ik”, schreef Kyrgios bij een filmpje van de ‘misser’ van de Duitser. “Maar als je zulke ballen slaat, houd dan alsjeblieft je mond.”

 

BUZZS