Aanslagplegers op Peter R. de Vries zijn nu moordenaars

Delano G. is de vermoedelijke dader.|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam, die opgroeide in Tiel wordt niet alleen verdacht van het plegen van de fatale aanslag op Peter R. de Vries maar na vandaag ook van de weerzinwekkende moord op de misdaadverslaggever.

De voormalige rapper en deelnemer aan So You Think You Can Dance werd vorige week dinsdag samen met de Pool Kamil E. op de snelweg A4 klemgereden en gearresteerd.

Vermoedelijke dader

De Vries werd neergeschoten door de vermoedelijke dader, dat overigens nog wel moet worden bewezen. Bij de aanslag werden 5 kogels afgevuurd, waarvan één het hoofd van De Vries zou hebben getroffenen de anderen vier andere in de buik werden geschoten van de misdaadverslaggever.

Het onderzoek naar wie de opdrachtgevers zijn van de moord op De Vries is in volle gang. Eerder deze week bracht De Telegraaf het nieuws dat de uitvoerders van de aanslag een bedrag van €150.000 in vooruitzicht kregen gesteld. Of die informatie inderdaad klopt, zal later mogelijk blijken.

Onderzoek bewaking

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus kondigde vandaag aan dat er een onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd naar de bewaking van De Vries. Het onderzoek wordt door Tjibbe Joustra, een voormalige topambtenaar en eerder voorzitter was van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

De Vries verliet vorige week dinsdagavond 6 juli na de live-uitzending van RTL Boulevard de studio aan het Leidseplein. Vlak bij de parkeergarage aan de Lange Leidsestraat vond de aanslag plaats op de niets vermoedende De Vries. van bewaking leek toen geen sprake. Wel waren er veel camara’s waardoor de politie razendsnel kon uitrukken.

Levenslang

Het Openbaar Ministerie eiste woensdag in de strafzaak tegen de vermoedelijke moordenaars op advocaat Derk Wiersum, inmiddels twee jaar geleden, levenslang.

Dat is een belangrijk signaal dat ook de daders die de moord op De Vries op hun geweten hebben straks bij het proces op eenzelfde zware strafeis kunnen rekenen. Normaliter wordt levenslang door de rechter opgelegd als een verdachte meerdere moorden op zijn geweten heeft.

Justitie wil van de verdachten Giërmo B. (37) en Moreno B. (32) weten wie hun opdrachtgever is. Dat geldt straks ook voor de verdachten die Peter R. de Vries hebben vermoord.

Peter R. de Vries had patent op rechtvaardigheid:

Lees HIER het persoonlijk in memoriam op DenD.

LEES OOK:

‘Delano G. deed mee aan dansshow So Think You Can Dance’

LEES OOK:

‘Verdachte Delano G. zat met rap op 101Barz.’

LEES OOK:

‘Vermoeden familie Delano G.: €150.000 voor moordaanslag”

Tags

AMSTERDAMDERK WIERSUMFEMKE HALSEMAJUSTITIEMOORDPOLITIERTL BOULEVARDVERDACHTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck