Bergkoning weer betrapt op doping in San Juan

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AIGLE – De Argentijnse wielrenner Daniel Zamora is tijdens de Ronde van San Juan betrapt op doping. De internationale wielerunie UCI heeft de 32-jarige coureur van Agrupacion Virgen De Fatima voorlopig geschorst in afwachting van de contra-expertise.

Zamora, die het bergklassement won in de koers in zijn eigen land, heeft blijkbaar niet geleerd van zijn fouten, want vijf jaar geleden gebruikte hij ook al doping tijdens de Vuelta a San Juan. De wielerkoers was in 2014 nog geen UCI-wedstrijd en daarom kwam de Argentijn ermee weg.

Zamora was eind januari van dit jaar de bergkoning van de Ronde van San Juan, werd derde in de zesde etappe en eindigde op de twaalfde plaats van het eindklassement. Hij riskeert een schorsing van vier jaar.