Bescheiden viering Veteranendag in Ridderzaal

Door: DitjesDatjes
27-06-2020

Het traditionele defilé door de Haagse binnenstad ter ere van alle Nederlandse veteranen zit er dit jaar door coronamaatregelen niet in, maar met een kleine bijeenkomst in de Ridderzaal wordt de jaarlijkse Veteranendag zaterdag toch gevierd. Het ligt voor de hand dat koning Willem-Alexander ook aanwezig is, hij is beschermheer en heeft sinds de eerste Veteranendag in 2005 nog geen enkele keer verstek laten gaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De komst van de koning is door de Rijksvoorlichtingsdienst nog niet aangekondigd, maar dat is sinds de coronacrisis gebruikelijk bij veel koninklijke bezoeken. Premier Mark Rutte, minister Ank Bijleveld van Defensie, de Commandant der Strijdkrachten en de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht zijn wel zeker aanwezig, samen met vier veteranen.

Tussen de programmaonderdelen in zijn er optreden van solisten, onder meer begeleid door een ensemble van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. De band Di-Rect sluit het programma af met het bekende nummer Soldier On. Het programma wordt om 13.00 uur geopend door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, Jaap Smit. De bijeenkomst is live te volgen via NOS op NPO 1 en via veteranendag.nl.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD