Fedja van Huêt bij uitblinkerslunch koning en koningin

Door: DitjesDatjes
25-11-2021

Acteur Fedja van Huêt was donderdagmiddag een van de 26 genodigden van de zogeheten uitblinkerslunch van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar ontving in totaal 26 Nederlanders die zich door een bijzondere prestatie wisten te onderscheiden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Behalve Van Huêt, die aanwezig was vanwege zijn Gouden Kalf voor Beste Acteur in De Veroordeling, schoven ook wereld- en olympisch kampioen BMX Niek Kimman, Stripschapsprijs-winnaar Henk van der Spoel en Spinozapremie-winnaar Jan van Hest aan. Ook Alfred Schaffer, de winnaar van de P.C Hooftprijs voor beste dichter en Stef Biemans, die dit jaar de Zilveren Nipkowschijf voor beste programmamaker won, zaten aan tafel op Paleis Noordeinde.

Ook goochelaar Hans Kazàn, die eerder per ongeluk al verklapte uitgenodigd te zijn, was aanwezig. Kazàn won dit jaar de Fred Kaps Award, een belangrijke prijs voor illusionisten.

Willem-Alexander en Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD