Frank en Rogier laten zich niet stoppen door corona

Door: DitjesDatjes
01-09-2020

Het eerste programma dat Frank en Rogier maken voor RTL 4 heeft alles in zich. Volgens Rogier Smit heeft het programma, dat dinsdagavond voor het eerst op tv is, vijf speerpunten. “Een lach, een traan, een make-over, een mooi beeld van Nederland en Frank en Rogier natuurlijk”, zegt de interieurdesigner tegen het ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Doordat de opnames in coronatijd werden gedraaid moesten Frank en Rogier hier en daar wel wat dingen anders doen, maar de kijker merkt daar weinig van. “We hebben gedaan alsof het er niet is. Natuurlijk houden we ons aan de regels maar we gaan dat niet de hele tijd benoemen.”

Dat zou het programma een negatief tintje geven, vindt Rogier. “Het moet niet zo zijn dat als het over vijf jaar nog herhaald wordt en de corona al weg is en dat mensen denken: ‘o ja, toen was corona’. We doen alsof het er niet is, maar het is er en we gaan er op een hele goede en rustige manier mee om.”

In Frank & Rogier checken in krijgen bed and breakfasts, die het allemaal moeilijk hebben, op de bekende Frank en Rogier-stijl een totale make-over. Met minimaal budget worden de accommodaties omgetoverd tot paleisjes. Het programma is vanaf 1 september op televisie.

Over kijkcijfers durft Rogier geen uitspraken te doen. “Dat weet je nooit. Ik heb geen glazen bol”, lacht hij. “Ik kan wel dingen hopen, en hoop doet leven, maar aan de andere kant: het blijft koffiedik kijken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD