Heftig: Jongen (7) redt peuter (2) uit wak

Superheld
Door: Eva Steins
16-02-2021

De zevenjarige Sem Hofman heeft afgelopen weekend een heldendaad verricht. De jongen redde een peuter die in een wak terecht kwam op de Loosdrechtse Plassen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Sem Hofman uit Lelystad wordt door de ouders van het geredde jongetje een ‘superheld’ genoemd. Toen zij zondag nietsvermoedend een dag van het ijs gingen genieten gebeurde het onvoorstelbare: hun tweejarige zoontje zakte onverwachts door het ijs.

Speeltuin

De moeder van de peuter doet haar verhaal aan Flevopost. Zij vertelt dat de peuter met zijn ouders aan het spelen was in een speeltuin die pal naast het ijs lag. ,,Er waren veel mensen op de plas aan het schaatsen en er gingen zelfs een soort karts over het ijs. Het ijs leek zo sterk.”

Het ging al gauw vreselijk mis. ,,Wat niemand had gezien was dat er een groot wak was naast de speeltuin. Ons zoontje viel tijdens het spelen voorover in het wak.”

Gered

Op dat moment kwam de zevenjarige Sem direct in actie. ,,Hij sprong van het speeltoestel, klom over het hekje en trok mijn zoontje aan zijn capuchon uit het ijswater. Wij zijn hem ontzettend dankbaar en willen hem graag in het zonnetje zetten. Hij is voor ons echt een superheld en hij verdient in onze ogen een erelint”, aldus de moeder.

Meer DenD