Oud-ploeggenoot Zlatan: hij zorgde voor verminderd zelfvertrouwen

Door:
25-07-2020

De dominante houding van Zlatan Ibrahimovic heeft niet altijd een positieve uitwerking op het spel van de ploeggenoten van de inmiddels 38-jarige Zweed. Dat heeft Albin Ekdal gezegd in een radioprogramma.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Zijn gebaren en scherpe opmerkingen verminderden het zelfvertrouwen van sommige spelers”, zei Ekdal, die onder contract staat bij het Italiaanse Sampdoria. De 30-jarige Ekdal doelde met zijn uitspraken vooral op het EK van 2016, waar Zweden in de groepsfase bleef steken. Dat betekende het laatste eindtoernooi van Zlatan, terwijl het voor Ekdal zijn eerste EK was.

“Ons team bestond uit een wereldster en tien fatsoenlijke spelers die hem zouden helpen om te domineren. Die tactiek werkte niet”, oordeelde Ekdal over de tactiek van toenmalig bondscoach Erik Hamren. “Maar vertrouwen op één speler waardoor onbewust de eigen verantwoordelijkheid wegglipt, werkt niet in voetbal of andere teamsporten.”

Twee jaar na dat EK haalde Zweden op het WK in Rusland de laatste acht. Volgens Ekdal was de ploeg toen “een hechte bende vol harmonie en zelfvertrouwen”.

Zlatan speelde 116 interlands en was daarin 62 keer trefzeker. Hij komt nu uit voor AC Milan en wil van een afscheid van het clubvoetbal nog niets weten.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD