Saudische koning en kroonprins overleggen over Jemen

De Saudische koning Salman en zijn zoon kroonprins Mohammed bin Salman hebben maandag de sociale activiteiten ter gelegenheid van het islamitische Offerfeest onderbroken voor spoedoverleg met sjeik Mohammed bin Zayed, kroonprins van Abu Dhabi en de facto leider van de Verenigde Arabische Emiraten.

Mohammed bin Zayed vloog naar het buurland om te praten over de situatie in Jemen. Daar hebben door de Emiraten gesteunde separatisten een belangrijk deel van de havenstad Aden bezet, inclusief het presidentieel paleis, in een actie tegen het met name door Saudi-Arabië gesteunde bewind van president Abdrabbuh Mansour Hadi.

De separatisten hadden eerder nog aan de kant van Hadi gevochten. Dat was ook de reden waarom ze werden gesteund door de Emiraten die in Jemen verder militair samenwerken met Saudi-Arabië. Hadi was zondag al ontvangen door koning Salman.

Mohammed bin Zayed benadrukte voor terugkeer naar Abu Dhabi dat zijn land de Saudiërs nog altijd steunt en hij riep op tot onderhandelingen tussen de strijdende partijen in Aden.

 

BUZZR