VanVelzen ‘walgt’ van verhalen over misstanden in The Voice

Door: DitjesDatjes
20-01-2022

Roel van Velzen, een van de eerste The Voice of Holland-coaches, heeft “met afschuw” kennis genomen van de ontwikkelingen rondom het programma. Dat schrijft de zanger, die samen met John de Mol aan de wieg van The Voice stond, op Instagram.

“De afgelopen dagen, en zojuist in de uitzending van BOOS heb ik met afschuw kennis genomen van de ontwikkelingen rondom The Voice of Holland”, schrijft Van Velzen. “Ik walg van de verhalen en ben bedroefd voor alle slachtoffers nu blijkt dat het daar voor velen geen veilige omgeving was.” In de aflevering van het onlineprogramma BOOS die donderdag verscheen doen verscheidene oud-kandidates en medewerkers van The Voice melding van seksueel overschrijdend gedrag waar zij slachtoffer van zijn geworden.

VanVelzen schrijft “diep respect” voor “de kracht en het lef” te hebben van de betrokken die met “deze verhalen naar voren komen”. “Een extreem trieste situatie waarvan ik hoop dat dit een beweging in gang zet. Niemand zou bang moeten zijn om zijn of haar stem te laten horen.”

Langdurig en ongewenst betast

In de aflevering van BOOS zegt een oud-kandidate van The Voice aangifte gedaan te hebben tegen Ali B vanwege verkrachting. Dinsdag werd er opnieuw aangifte gedaan tegen de rapper wegens een zedendelict. Mogelijk staat die zaak los van The Voice of Holland. In BOOS vertelde een kandidate dat ze seks had met Ali en hem vroeg of hij dat vaker deed. Daarop zou hij gezegd hebben vaker seks te hebben met deelnemers, maar dat niemand dat zou geloven.

Niet alleen Ali maakte zich volgens de vrouwen die zich meldden bij BOOS schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Drie jonge vrouwen vertelden dat zij “overwegend in werksferen langdurig en ongewenst betast” zijn door Marco Borsato. Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van The Voice Kids. Daarnaast kwamen er meldingen van seksueel overschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD