Waylon krijgt diva-behandeling

Door: DitjesenDatjes
09-05-2018

De kans dat Waylon een voedselvergifting krijgt of niet lekker slaapt in zijn hotel-bed is erg klein. Alles is namelijk met zorg uitgezocht door de Nederlandse songfestivaldelegatie.

Uit eten

Het team rondom Waylon is van tevoren een aantal keer uiteten geweest in Lissabon. Niet om gezellig met elkaar te tafelen, maar om het eten te testen. ,,We gaan er altijd even eten”, zegt het hoofd van de delegatie in het NRC. ,,Je wilt niet dat Waylon op een avond besluit in het hotel te dineren en de volgende dag bij het ontbijt zegt dat het eten niet lekker was.”

Ook het hotel is waar Waylon verblijft moest aan eisen voldoen. De zanger zou het vooral belangrijk hebben gevonden dat de ramen van de slaapkamer open kunnen.  “Je moet je gewoon goed voelen, in de weken van het songfestival”, zegt het hoofd. ,,Waarom zou je Waylon geen suite geven? Waar een geluidsinstallatie in staat – daar heb ik ook op gelet – zodat hij muziek kan draaien. Zelf zou ik dat prettig vinden. In entertainment draait het om details.”

Meer DenD