ZIEN: BN’ers voeren actie tegen LHBTIQ+ fobie

Door: Charlotte Wijnen
17-05-2021

Auteur Splinter Chabot deelt een heftige video waarin BN’ers kreten opnoemen waarmee ze zelf ooit zijn uitgescholden. Ze zijn er klaar mee en roepen op tot actie.

‘Vuile nicht’, ‘travootje’, ‘homo’: het zijn allemaal woorden die mensen in de LHBTIQ+-community naar hun hoofd geslingerd krijgen. Het is vandaag de internationale dag tegen LHBTIQ+ fobie, en dat moet gehoord worden vindt Splinter Chabot.

Daarom riep hij BN’ers op zoals Francis van Broekhuizen, Paul de Leeuw, Ellie Lust en Richard van Groenendijk om zich uit te spreken tegen de LHBTIQ+ fobie. In een heftige videoboodschap zien we alle scheldwoorden voorbij komen.

Haat

,,Straten liggen bezaaid met niet uitgevoerde knuffels, nooit gezoende monden en vroegtijdig afgebroken hand-in-handwandelingen”, schrijft Splinter Chabot op Instagram. ,,Knuffels, kusjes en hand-in-handmomenten die als vallende vazen in scherven uiteen zijn gespat.”

Volgens Splinter zijn deze handelingen voor bijvoorbeeld homo’s en transpersonen geen onderdeel van het dagelijkse leven, terwijl dit wél zou horen. ,,Vanwege haat, geweld en intimidatie”, legt hij uit.

Splinter hoopt dat de haat snel verdwijnt: ,,Laten we ervoor zorgen dat die haat verdwijnt. Opdat iedereen áltijd en óveral zichzelf kan zijn.”

Bekijk hier de heftige videoboodschap:

Meer DenD