Eddy Zoey: Er is geen moer waar van de geruchten

Eddy Zoe niets waar van geruchten
Door: Kees van der Made
16-11-2021

Nadat Britt Dekker het marsgerucht bij het NPO 3-programma Media Inside de wereld in heeft geslingerd, blijven alle betrokkenen over elkaar heen buitelen om er iets over te zeggen. Wat wordt er allemaal gezegd?

Afgelopen vrijdag was Britt Dekker te gast bij het NPO 3-programma ‘Media Inside’, toen zei ze het volgende: ,,Ik weet niet of jullie het verhaal kennen van die Mars bij Expeditie Robinson?” Ze vertelde toen dat een kandidaat een cameraman seksuele gunsten moest verlenen in ruil voor een marsreep. De kandidaat werd er niet bij genoemd, maar al snel werd Sylvana IJsselmuiden hiermee in verband gebracht. Zij ontkende echter…

Geen moer van waar

Televisiezender RTL reageerde al snel  dat zij het verhaal niet kennen, maar dat als iemand ooit zoiets heeft meegemaakt die persoon wordt opgeroepen zich te melden. Zo staat in de Telegraaf. Het lijkt ook niet aannemelijk, RTL stelt immers dat er zich geen situaties voordoen waarin cameramensen alleen zijn met de kandidaten. Ook oud-presentator Eddy Zoey heeft er wat over te zeggen. Bij RTL Boulevard meldde hij dat er ,,geen moer” van waar is. Hij stelde dat die roddels er in zijn presentatortijd al waren, en dat deze uit een grap waren ontstaan. Eddy Zoey presenteerde het programma 2009 tot en met 2011.

Slutshaming

Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat dit verhaal ooit heeft plaatsgehad, maar dan nog is er een belangrijke kwestie die nog speelt. Volgens Janine Abbring wordt er teveel gekeken naar welke kandidaat zich hiertoe zou hebben laten zetten. Volgens haar is er sprake van slutshaming en is de belangrijke vraag juist welke cameraman zijn positie heeft misbruikt.

Meer DenD