Koningin Elizabeth gaat misschien niet naar de bruiloft van kleinzoon Harry

Door: Tanja Brouwer
28-11-2017

De kans bestaat dat koningin Elizabeth niet aanwezig is op de bruiloft van kleinzoon Harry en zijn verloofde Meghan Markle.

Zonde

De Koningin is het hoofd van de Kerk van Engeland. Volgens die kerk duurt een huwelijk een leven lang. Het verbreken van een huwelijk is een zonde en wordt absoluut niet aangemoedigd door de kerk. Een gescheiden persoon kan dan ook niet zo makkelijk opnieuw trouwen.

Zoals bekend is Meghan Markle in 2011 al eens getrouwd, maar in 2013 weer gescheiden. Hoewel de Koningin haar persoonlijke zegen heeft gegeven aan het koppel, doet ze dat misschien niet vanuit haar positie als hoofd van de Kerk van Engeland.

Prins Charles

Een oma die niet op de bruiloft van de kleinzoon komt, dat lijkt bijna onmogelijk. Maar dat Elizabeth haar taak als staatshoofd serieus neemt werd duidelijk toen haar zoon prins Charles voor de tweede keer trouwde. De Koningin was niet bij de trouwceremonie van haar zoon! Ze bezocht enkel de receptie daarna.

Gelukkig is de wetgeving ondertussen veranderd, en kunnen mensen die al eerder gescheiden zijn nu wel gebruik maken van de mooiste trouwlocaties, iets dat ze voor 2002 werd verboden. Misschien dat dat genoeg reden is voor de Koningin om in de lente van 2018 toch bij de trouwerij van haar kleinzoon te zijn.

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen